Recept za Zdrave palačinke bez pšeničnog brašna
-
Sastojci
- * 2 jajeta
- * 1.5 šolja mleka
- * malo praška za pecivo
- * 1.5 šolja heljdinog brašna
- * 1.5 šolja pirinčanog brašna
- U umućena jaja dodati:
- * mleko
- * malo vode
- * kasicicu praska za pecivo
- * kockicu rastopljenog maslaca - sve dobro promešati!
- * zatim dodati heljdino brašno i 1 šolju pirinčanog brašna.
- - Sipati toplu vodu u casu, pa dolivanjem u smesu, prilagoditi
- gustinu da bude lagana za sipanje u liveni tiganj - gustina mase
- treba biti po vašem ukusu (navici) za prženje palačinki.
- - U tiganj dodati kokosovo ulje jer ono podnosi visoke temperature
- a prirodno је i zdravije.
- - Ili u tiganj sipajte malu količinu ulja koje imate.
- - Liveni tiganj ne zahteva mnogo ulja!
Postupak
- spoljnjeg oboda dimenzije 27 cm
- Koristite ovaj tiganj na svim tipovima šporeta kao i na otvorenom plamenu u prirodi.
- Izuzetno distribuira i održava temperaturu pa je pogodan i za pečenje u pećnici
Liveno posudje je otporno na ogrebotine.
- Spremajte hranu sa manje masnoće.
- Idealn za spremanje hrane u prirodi
- Liveno posudje je napravljeno od prirodnog materijala - Liveno gvoždje
- Upotrebite ga na:
- električnim pločama za kuvanje,
- plinskim gorionicima za kuvanje
- staklokeramičkim pločama za kuvanje
- indukcijskim pločama za kuvanje
- Dimenzije posude: 27x 2 cm mereno na spoljnom gornjem obodu
- Težina 1.575 kg
- cena dostave:
- 0-5kg - 300,00 Rsd
- 5-10kg - 420,00 Rsd
- 10-20kg - 550,00 Rsd
Liveni tiganj 27cm
Liveni Tiganj - plitki, idealan za palačinke
Recept za Zdrave palačinke bez pšeničnog brašna
-
Sastojci
- * 2 jajeta
- * 1.5 šolja mleka
- * malo praška za pecivo
- * 1.5 šolja heljdinog brašna
- * 1.5 šolja pirinčanog brašna
- U umućena jaja dodati:
- * mleko
- * malo vode
- * kasicicu praska za pecivo
- * kockicu rastopljenog maslaca - sve dobro promešati!
- * zatim dodati heljdino brašno i 1 šolju pirinčanog brašna.
- - Sipati toplu vodu u casu, pa dolivanjem u smesu, prilagoditi
- gustinu da bude lagana za sipanje u liveni tiganj - gustina mase
- treba biti po vašem ukusu (navici) za prženje palačinki.
- - U tiganj dodati kokosovo ulje jer ono podnosi visoke temperature
- a prirodno је i zdravije.
- - Ili u tiganj sipajte malu količinu ulja koje imate.
- - Liveni tiganj ne zahteva mnogo ulja!
Postupak