Recept za Zdrave palačinke bez pšeničnog brašna

    Sastojci
  • * 2 jajeta
  • * 1.5 šolja mleka
  • * malo praška za pecivo
  • * 1.5 šolja heljdinog brašna
  • * 1.5 šolja pirinčanog brašna

  • Postupak
  • U umućena jaja dodati:
  • * mleko
  • * malo vode
  • * kasicicu praska za pecivo
  • * kockicu rastopljenog maslaca - sve dobro promešati!
  • * zatim dodati heljdino brašno i 1 šolju pirinčanog brašna.
  • - Sipati toplu vodu u casu, pa dolivanjem u smesu, prilagoditi
  • gustinu da bude lagana za sipanje u liveni tiganj - gustina mase
  • treba biti po vašem ukusu (navici) za prženje palačinki.
  • - U tiganj dodati kokosovo ulje jer ono podnosi visoke temperature
  • a prirodno је i zdravije.
  • - Ili u tiganj sipajte malu količinu ulja koje imate.
  • - Liveni tiganj ne zahteva mnogo ulja!

    Liveni tiganj 27cm

    Liveni Tiganj - plitki, idealan za palačinke

  • spoljnjeg oboda dimenzije 27 cm
  • Koristite ovaj tiganj na svim tipovima šporeta kao i na otvorenom plamenu u prirodi.
  • Izuzetno distribuira i održava temperaturu pa je pogodan i za pečenje u pećnici

  • Liveno posudje je otporno na ogrebotine.

  • Spremajte hranu sa manje masnoće.
  • Idealn za spremanje hrane u prirodi
  • Liveno posudje je napravljeno od prirodnog materijala - Liveno gvoždje

  • Upotrebite ga na:
  • električnim pločama za kuvanje,
  • plinskim gorionicima za kuvanje
  • staklokeramičkim pločama za kuvanje
  • indukcijskim pločama za kuvanje
  • Dimenzije posude: 27x 2 cm mereno na spoljnom gornjem obodu

  • Težina 1.575 kg
  • cena dostave:
  • 0-5kg - 300,00 Rsd
  • 5-10kg - 420,00 Rsd
  • 10-20kg - 550,00 Rsd

Recept za Zdrave palačinke bez pšeničnog brašna

    Sastojci
  • * 2 jajeta
  • * 1.5 šolja mleka
  • * malo praška za pecivo
  • * 1.5 šolja heljdinog brašna
  • * 1.5 šolja pirinčanog brašna

  • Postupak
  • U umućena jaja dodati:
  • * mleko
  • * malo vode
  • * kasicicu praska za pecivo
  • * kockicu rastopljenog maslaca - sve dobro promešati!
  • * zatim dodati heljdino brašno i 1 šolju pirinčanog brašna.
  • - Sipati toplu vodu u casu, pa dolivanjem u smesu, prilagoditi
  • gustinu da bude lagana za sipanje u liveni tiganj - gustina mase
  • treba biti po vašem ukusu (navici) za prženje palačinki.
  • - U tiganj dodati kokosovo ulje jer ono podnosi visoke temperature
  • a prirodno је i zdravije.
  • - Ili u tiganj sipajte malu količinu ulja koje imate.
  • - Liveni tiganj ne zahteva mnogo ulja!