Recept za svinjske kotlete sa belim vinom!
Testirajte liveni tiganj
- Svinjski kotlet je osetljiv deo mesa koji je moguće prepeći i isušiti ako mu ne posvetite odgovarajuću pažnju.
- Ovaj recept zaista pokazuje sposobnosti koje liveni tiganj poseduje i primorava vas na iskustvo čišćenja livenog tiganja Uputstvo za upotrebu - liveno posudje.
- * 6 svinjskih kotleta
- * malo brašna
- * so i biber po ukusu
- * 5-6 čena belog luka
- * 1/2 vezice peršun
- * 50 - 70 ml belog vina
- * malo ili vode
- * po potrebi ulje ili svinjska mast
- -Kotlete po ukusu posolite i pobiberite, pa ih sa obe strane nežno uvaljajte u brašno.
- - Zagrejte masnoću u tiganju, pa na vreo tiganj spustite kotlete i blago ih zapecite da se stvori korica sa jedne strane.
- - Za to vreme sitno naseckajte i pomešajte beli luk i peršun.
- - Kotlete izvadite iz tiganja
- - Podlijte vinom tiganj, lagano promešajte i sastružite svu karamelizovanu masnoću i zapečeno brašno.
- - Ne brinite o struganju i grebanju - liveni Tiganj je otporan!
- - Vratite kotlete u tiganj sa zapečenom stranom prema gore i pospite ih pripremljenim belim lukom i peršunom.
- - Podlijte sa malo temeljca, poklopite, pa nastavite dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta.
- - Kotlete izvadite iz tiganja, a u tiganj dolijte još malo temeljca, pa kratko prokuvajte i dobijenim umakom prelijte kotlete.
Sastojci
Postupak
- Koristite ih na svim tipovima šporeta kao i na otvorenom plamenu u prirodi.
- Izuzetno distribuira i održava temperaturu pa je pogodan i za pečenje u rerni.
- Spremajte hranu sa manje masnoće.
- Idealna za spremanje hrane u prirodi
- Liveno posudje je napravljeno od prirodnog materijala - Liveno gvoždje
- Upotrebite ga na:
- električnim pločama za kuvanje,
- plinskim gorionicima za kuvanje
- staklokeramičkim pločama za kuvanje
- indukcijskim pločama za kuvanje
- Dimenzje tiganja merene na spoljnjem gornjem obodu:10cm, 16cm i 26cm
- Težina 4.205 kg
- cena dostave:
- 0-5kg - 300,00 Rsd
- 5-10kg - 420,00 Rsd
- 10-20kg - 550,00 Rsd
Komplet tri Livena tiganja 10cm+16cm+26cm - Savršen poklon!
Liveno posudje je otporno na ogrebotine.
Recept za svinjske kotlete sa belim vinom!
Testirajte liveni tiganj
- Svinjski kotlet je osetljiv deo mesa koji je moguće prepeći i isušiti ako mu ne posvetite odgovarajuću pažnju.
- Ovaj recept zaista pokazuje sposobnosti koje liveni tiganj poseduje i primorava vas na iskustvo čišćenja livenog tiganja Uputstvo za upotrebu - liveno posudje.
- * 6 svinjskih kotleta
- * malo brašna
- * so i biber po ukusu
- * 5-6 čena belog luka
- * 1/2 vezice peršun
- * 50 - 70 ml belog vina
- * malo ili vode
- * po potrebi ulje ili svinjska mast
- -Kotlete po ukusu posolite i pobiberite, pa ih sa obe strane nežno uvaljajte u brašno.
- - Zagrejte masnoću u tiganju, pa na vreo tiganj spustite kotlete i blago ih zapecite da se stvori korica sa jedne strane.
- - Za to vreme sitno naseckajte i pomešajte beli luk i peršun.
- - Kotlete izvadite iz tiganja
- - Podlijte vinom tiganj, lagano promešajte i sastružite svu karamelizovanu masnoću i zapečeno brašno.
- - Ne brinite o struganju i grebanju - liveni Tiganj je otporan!
- - Vratite kotlete u tiganj sa zapečenom stranom prema gore i pospite ih pripremljenim belim lukom i peršunom.
- - Podlijte sa malo temeljca, poklopite, pa nastavite dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta.
- - Kotlete izvadite iz tiganja, a u tiganj dolijte još malo temeljca, pa kratko prokuvajte i dobijenim umakom prelijte kotlete.
Sastojci
Postupak