Recept za svinjske kotlete sa belim vinom!
Testirajte liveni tiganj

  • Svinjski kotlet je osetljiv deo mesa koji je moguće prepeći i isušiti ako mu ne posvetite odgovarajuću pažnju.
  • Ovaj recept zaista pokazuje sposobnosti koje liveni tiganj poseduje i primorava vas na iskustvo čišćenja livenog tiganja Uputstvo za upotrebu - liveno posudje.

  • Sastojci
  • * 6 svinjskih kotleta
  • * malo brašna
  • * so i biber po ukusu
  • * 5-6 čena belog luka
  • * 1/2 vezice peršun
  • * 50 - 70 ml belog vina
  • * malo ili vode
  • * po potrebi ulje ili svinjska mast

  • Postupak
  • -Kotlete po ukusu posolite i pobiberite, pa ih sa obe strane nežno uvaljajte u brašno.
  • - Zagrejte masnoću u tiganju, pa na vreo tiganj spustite kotlete i blago ih zapecite da se stvori korica sa jedne strane.
  • - Za to vreme sitno naseckajte i pomešajte beli luk i peršun.
  • - Kotlete izvadite iz tiganja
  • - Podlijte vinom tiganj, lagano promešajte i sastružite svu karamelizovanu masnoću i zapečeno brašno.

  • - Ne brinite o struganju i grebanju - liveni Tiganj je otporan!
  • - Vratite kotlete u tiganj sa zapečenom stranom prema gore i pospite ih pripremljenim belim lukom i peršunom.
  • - Podlijte sa malo temeljca, poklopite, pa nastavite dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • - Kotlete izvadite iz tiganja, a u tiganj dolijte još malo temeljca, pa kratko prokuvajte i dobijenim umakom prelijte kotlete.

    Komplet tri Livena tiganja 10cm+16cm+26cm - Savršen poklon!

  • Koristite ih na svim tipovima šporeta kao i na otvorenom plamenu u prirodi.
  • Izuzetno distribuira i održava temperaturu pa je pogodan i za pečenje u rerni.

  • Liveno posudje je otporno na ogrebotine.

  • Spremajte hranu sa manje masnoće.
  • Idealna za spremanje hrane u prirodi
  • Liveno posudje je napravljeno od prirodnog materijala - Liveno gvoždje

  • Upotrebite ga na:
  • električnim pločama za kuvanje,
  • plinskim gorionicima za kuvanje
  • staklokeramičkim pločama za kuvanje
  • indukcijskim pločama za kuvanje

  • Dimenzje tiganja merene na spoljnjem gornjem obodu:10cm, 16cm i 26cm
  • Težina 4.205 kg
  • cena dostave:
  • 0-5kg - 300,00 Rsd
  • 5-10kg - 420,00 Rsd
  • 10-20kg - 550,00 Rsd

Recept za svinjske kotlete sa belim vinom!
Testirajte liveni tiganj

  • Svinjski kotlet je osetljiv deo mesa koji je moguće prepeći i isušiti ako mu ne posvetite odgovarajuću pažnju.
  • Ovaj recept zaista pokazuje sposobnosti koje liveni tiganj poseduje i primorava vas na iskustvo čišćenja livenog tiganja Uputstvo za upotrebu - liveno posudje.

  • Sastojci
  • * 6 svinjskih kotleta
  • * malo brašna
  • * so i biber po ukusu
  • * 5-6 čena belog luka
  • * 1/2 vezice peršun
  • * 50 - 70 ml belog vina
  • * malo ili vode
  • * po potrebi ulje ili svinjska mast

  • Postupak
  • -Kotlete po ukusu posolite i pobiberite, pa ih sa obe strane nežno uvaljajte u brašno.
  • - Zagrejte masnoću u tiganju, pa na vreo tiganj spustite kotlete i blago ih zapecite da se stvori korica sa jedne strane.
  • - Za to vreme sitno naseckajte i pomešajte beli luk i peršun.
  • - Kotlete izvadite iz tiganja
  • - Podlijte vinom tiganj, lagano promešajte i sastružite svu karamelizovanu masnoću i zapečeno brašno.

  • - Ne brinite o struganju i grebanju - liveni Tiganj je otporan!
  • - Vratite kotlete u tiganj sa zapečenom stranom prema gore i pospite ih pripremljenim belim lukom i peršunom.
  • - Podlijte sa malo temeljca, poklopite, pa nastavite dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • - Kotlete izvadite iz tiganja, a u tiganj dolijte još malo temeljca, pa kratko prokuvajte i dobijenim umakom prelijte kotlete.