Kliknite ovde za 10% popusta!

Komplet tri Tiganja
10cm+16cm+26cm | FT 770
4.112,00 RSD
Detalji
Rasprodato!
Uskoro na stanju!
Uskoro na stanju!

Liveni tiganj 27cm | Ft727
3.889,00 RSD
Detalji
Kliknite ovde za 10% popusta!

Liveni Tiganj
sa drvenom drškom 23cm | Ft98
3.000,00 RSD
Detalji
Kliknite ovde za 10% popusta!

Roštilj ploča 40cmx40cm | Ft88F
3.889,00 RSD
Detalji
Rasprodato!
Uskoro na stanju!
Uskoro na stanju!

Kružna, livena roštilj ploča
45cm | Ft 2083
3.889,00 RSD
Detalji
Rasprodato!
Uskoro na stanju!
Uskoro na stanju!

Kružna roštilj ploča 37 cm | Ft335
3.334,00 RSD
Detalji
Rasprodato!
Uskoro na stanju!
Uskoro na stanju!

Komplet roštilj tanjirača + kotlić
12.223,00 RSD
Detalji
Kliknite ovde za 10% popusta!

Liveni Vok 32cm | Ft800
3.000,00 RSD
Detalji
Kliknite ovde za 10% popusta!

Livena roštilj tanjirača | Ft450
4.112,00 RSD
Detalji
Kliknite ovde za 10% popusta!

Liveni Gril tiganj (tava) | Ft62F
3.000,00 RSD
Detalji
Upustvo za upotrebu
livenog posudja
Pre nego upotrebite tiganj ili nakon dugog ne korišćenja posudja neophodno je da:
- Na tiganj dodajte kašiku masti ili ulja.
- Tiganj pečete u rerni 20 minuta na 250°C.
- Ovim postupkom tiganj dobija prirodni, nelepljivi, zastitni sloj za koji se hrana neće zalepiti.
- Nakon 20 minuta, tiganj izvadite iz rerne, prebrisite I ostavite da se osuši.
- Što se tiganj više koristi, zaštitni sloj se povećava a hrana se manje lepi.
Kako se čisti tiganj?
- Posle korišćenja, tiganj operite vrućom vodom, sundjerom uklonite hranu, I obrišite krpom.
- Nemojte prati tiganj u mašini za sudove.
- Ako se neka hrana nije skinula tokom pranja, sipajte so u tiganj I operite sundjerom.
- Ne ribajte tiganj žicom i ne ostavljajte tiganj da stoji u sudoperi.
- Nakon pranja kada se tiganj osuši, namažite ga uljem ili mašću u tankom sloju, ovako se formira zaštitni sloj i tiganj je spreman za upotrebu.
- Tiganj čuvati na suvom.
Odgovori na sva Vaša pitanja!
Da li je Posudje od livenog gvožđa zdravo za spremanje hrane?
- Naucnici su utvrdili da je liveno posudje, najzdravije i najekonomičnije za spremanje hrane.
- Preporuka lekara je da ljudi koji su anemicni ili osetljivog zdravlja, treba da koriste bas ovo posudje.
- Tiganj koristi najmanje ulja i samim tim je spremanje hrane zdravije.
- Premazite vaš tiganj tankim slojem ulja i spremanje hrane može da počne. Hrana neće izgoreti, niti zalepiti, a ukus je osetno bolji.
- Posudje od aluminijuma reaguje u dodiru sa hranom i apsorbuje se u velikim količinama, zbog prisustva aliminijuma ne preporucuje se obolelima od Alchajmerove bolesti.
- Teflon tiganji se ne mogu koristiti na visokim temperaturama, brzo se grebu, pa koristeci ovakav tiganj sa oštećenim teflonskim premazom uopšte nije bezbedno.
- Inox posudje se se nejednako zagreva pri cemu dolazi do formiranja crnih tačaka koje gore hranu. Inox posudje nije predviđeno za visoke temperature.
- Keramičko posudje je opasno jer ispušta olovo u hranu, pogotovo kad se skine zaštitna glazura. Olovo je opasno i u malim količinama i izaziva oštećenje nervnog sistema.
- Setite se da je liveno posudje, tiganj i šerpe izbor nasih baka I deka.
Da li je rostilj moguće spremiti pomoću ovog posudja?
- Najveće prednosti koje posudje od livenog gvožđa nudi su upravo prilagodjivost razlicitim vrstama kuvanja I neverovatna otpornost na visoke temperature. Zagrevajte tiganj koliko želite, bez ikakvog straha a spremati rostilj koristeći posudje postaće prava zabava.
- Tiganj i grilovano povrće? Grilovanje povrća nikad nije bilo lakše, pritom je sve savršeno ispečeno spolja a ne raspada se.
- Hleb je spolja hrskav, a iznutra veoma mekan, jedan od razloga zašto je baš ovo posudje bilo izbor naših baka.
- Ne retko nakon kuvanja na šporetu, hranu treba zapeći u rerni. Liveni tiganj je idealan za to.
- Posudje je odlicno za kuvanje hrane, jer voda u njima moze da kljuca.
- Idealni su za spremanje hrane u prirodi, na žaru. Posudje koje može zameniti rernu i ekspres lonce u prirodi, svakako je vredno pažnje.
Da li se hrana lepi za tiganj?
- Ne, hrana se nece lepiti za tiganj ako se pre prve upotrebe premaze tankim slojem ulja ili masti i nakon toga zapece u rerni. Tako se stavra prirodni zaštitni sloj koji tiganj čini nelepljivim. Postupak se ne ponavlja pri svakom korišćenju, već kada se taj premaz skine.
- Moderno posudje koje vremenom postaje sve gore i opasnije za upotrebu, liveni tiganj što se duže koristi postaje sve bolji.
Ako koristim tiganj za prženje hrane da li će hrana da zagori?
- Da ne bi doslo do zagorevanja posudje mora biti dobro zagrejano pre kuvanja, ovim postupkom se sprecava zagorevanje hrane na pojedinim mestima.
- Zagrejan tiganj ostaje vruć i nakon gašenja ringle ili rerne. Što je jako dobro za serviranje hrane u njemu.
- To je zato što tiganj šalje veću topltu, čak 10 puta više nego tiganj od nerđajućeg čelika.
Da li tiganj ima rok trajanja?
- Posudje od livenog gvožđa je poznato po svojoj izdržljivosti, pa čak i distribuciji toplotne energije.
- Može se koristiti više stotina godina, ali ako zanemarite posudje, moze doci do rdjanja.
- Srećom tiganj lako mozete oživeti, nakon čišćenja, premaza jestivim uljem i pečenjem u rerni, posudje će biti kao novo i spremno za korišćenje.
- Ukoliko niste nasledili posudje, kupovinom istog, kupujete nasleđe budućim generacijama.
Pa ima li neke mane to posudje, da li je skupo?
- Posudje je teško, mora biti zagrejano pre spremanja hrane i zahteva pažljivo rukovanje kada je vruće, jer zrači toplotu mnogo više nego moderno posudje.
- Ove mane su vise nego zanemarljive, jer zdravlje nema cenu.
- Posudje mozete nabaviti u Gasko prodavnici po vise nego povoljnijim cenama.
- U poredjenu sa ne zdravim modernim posudjem, Posudje od livenog gvožđa je znatno jeftinije. Pozovite naš tim I pitajte sve što Vas zanima!